Меню сайту
Поділитися у:
Дані авторизації
Вітаємо Вас, Гість

Зарєструватися

Увійти


IP-адреса:
18.118.210.213

Інтернет браузер:
, ver.:
Ми в соціальних мережах:
   
3D пошук за тегами
Пошук по сайту
Календар
Сьогодні Неділя,
28.04.2024, 23:19
«  Листопад/Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Мапа НПЦ України
Інтерактивна карта навчально-практичних центрів професійної (професійно-технічної) освіти України
Корисні посилання
Сайти пошуку роботи
Статистика
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Листопад/Ноябрь » 6 » Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів
17:19
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів
  6 листопада Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів.
  5 листопада 2001 року Генеральна Асамблея оголосила 6 листопада кожного року Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.

  Шкода, заподіяна довкіллю під час збройних конфліктів, призводить до погіршення стану екосистем та природних ресурсів на тривалий період після припинення конфліктів і часто торкається не тільки однієї держави і не тільки нинішнього покоління.

  Війна, якими б не були її причини, приносить невимовні жахи для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що іноді було створено цілими поколіннями. Крім людських страждань, що завдає війна, вона також веде до руйнування довкілля.

  Російська збройна агресія на сході України призвела до серйозних екологічних наслідків (Донецька і Луганська області) — це забруднення підземних вод, водойм, забруднення атмосферного повітря, виведення з ладу значних масивів ріллі, знищення і псування об'єктів природно-заповідного фонду, лісові пожежі та ін.

  Серед безлічі промислових підприємств, пошкоджених у результаті бойових дій, виявилися найбільш екологічно небезпечні виробництва — Ясиноватський, Авдіївский і Єнакіївський коксохімічні заводи, Єнакіївський металургійний завод, Лисичанський нафтопереробний завод, Донецький казенний завод хімічних виробів, Слов'янська, Луганська і Курахівська теплові електростанції, сєвєродонецький «Азот» і горлівський «Стирол».

  Деякі об'єкти природно-заповідного фонду пошкоджені обстрілом — національні парки Святі гори, Меотида, відділення Українського степового заповідника Кальміуське, Крейдяна флора, регіональні ландшафтні парки Донецький кряж і Слов'янський курорт. На території ряду об'єктів природно-заповідного фонду зведено фортифікаційні споруди, у тому числі поза бойовими діями, наприклад, в національному парку Дворічанський, що знаходиться на кордоні з Росією в Харківській області, а також у філії Українського степового заповідника — Крейдяна флора.

  Шкода, заподіяна навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, призводить до погіршення стану екосистем та природних ресурсів на тривалий період після припинення конфліктів і часто торкається не тільки однієї держави і не тільки нинішнього покоління.

  З метою загострення уваги на такій глобальній проблемі, класні керівники провели у групах виховні години, бесіди. Бібліотекар зробила книжкову виставку, з якою могли бажаючі ознайомитися.

 

 
Переглядів: 146 | Додав: vpu | Рейтинг: 0.0/0



HTML5 Chatroom powered by Minnit Chat